Obehagliga olyckor på mötet

Att driva hotell är alltid spännande på många olika plan, men kanske är det som mest exalterande, på ett bra och dåligt sätt, när det kommer en stor grupp gäster samtidigt, till exempel en konferensgrupp. Då handlar det inte bara om några enstaka människor som oberoende av varandra kommer, stannar en natt, äter frukost och ger sig av igen. Det är många som känner varandra och delar med sig av sina erfarenheter och dessutom så hänger de intensivt på hotellet hela tiden de är där. De äter frukosten, konfererar i möteslokalerna, äter lunch, går kanske på spa eller gym på eftermiddagen och tar sen en gemensam middag i hotellets restaurang. Det betyder att allt måste fungera så bra som möjligt, i hotellets alla avdelningar.

Ett stort problem som inte får dyka upp vid ett sådant här tillfälle är svårigheter med VVSen. Det vill säga, värme, ventilation och sanitet måste funka. Comne Work AB är proffs på detta och håller till i Hässleholm. Kontakta Comne Work AB för mer information om dem och deras tjänster.

Utan vattenVVS

Något som man lätt tar för givet är tillgång till rinnande vatten. Skulle detta sluta fungera så kan det leda till en hel del tråkiga situationer. Till exempel är det omöjligt att spola i toaletten utan vatten. Man kan inte duscha eller ens tvätta av sig i handfatet utan att i så fall använda vatten på flaska. Man antar också att det alltid finns dricksvatten som kommer ur kranen. Utan denna lyx kan väldigt mycket gå fel på konferensen och troligtvis kommer gruppen att bli tvungna att ta sitt möte någon annanstans.

Underhåll själv

För att driva ett hotell krävs det att man känner sig bekväm i många olika roller, särskilt om man inte har massor av stora sponsorer bakom sig och man behöver spara pengar. Då behöver man kunna rulla upp ärmarna och hugga tag själv. Och när det kommer till VVS-området finns det en del som man kan syssla med själv för att hålla ordning och nere på kostnaderna:

  • Rensa avloppet med jämna mellanrummet
  • Kolla trycket
  • Håll koll på kalk i kranar och duschar
  • Fyll på värmepumpen så att den är oljad och fin.