Konferensbokarens mardröm

Letar du efter inbjudande lokaler för konferenser eller event? Det finns en uppsjö av ägare till förfallande anläggningar och gårdar som konverterat sig till konferensbranschen i ett desperat försök att klamra sig fast vid sina egendomar. Som konferensgäst blir man ofta först varse sitt misstag när man i samlad trupp anländer till inrättningen och med egna sinnen får uppleva allt det som personalen mödosamt men förgäves försöker dölja: nedgångna lokaler, torftig dekoration, slitna möbler och fadd mat som tillagats av någon självlärd kock som lagar mat hellre än väl. Om man är där med jobbet och har oturen att vara den som ansvarade för bokningen kan en sådan upplevelse bli riktigt pinsam. Att prova något nytt är ofta spännande, men spänning kommer ju just av att det finns en risk inblandad, och man har då anledning att fundera över när det egentligen är smartast att pröva den spänningskittlande lyckan eller istället satsa på ett säkert kort.

Ett säkert kortkonferens

Kastanjelunds Wärdshus, mindre än tre mil från Kristianstad, är ett sådant säkert kort. Anläggningen är en gammal herrgård som uppfördes redan 1907. Här finns sköna rum, tre trivsamma matsalar och en gemytlig restaurang som serverar mat tillagad nära naturen. Just närheten till naturen är ett stort plus. Kastanjelunds kök arbetar i så stor utsträckning som möjligt med omsorgsfullt utvalda lokala och ekologiska råvaror och alldeles runt knuten finns ett rikt naturliv som bjuder tillfälle att uppleva alla möjliga slags äventyr. Österlen ligger på bekvämt avstånd och området är fullt av trevliga loppisar, caféer och andra smultronställen att upptäcka längs de små vägar som ringlar genom det vackra landskapet.

Naturnära upplevelser

Kastanjelunds Wärdshus erbjuder weekendpaket och lämpar sig extra väl för konferenser. Konferenslokalerna, vars inredning går i trivsam traditionell stil, är gjorda för att passa såväl mindre som större grupper och är utrustade med allt som behövs för en lyckad konferens. Dessutom erbjuds ett antal olika aktiviteter som kan inkludera allt från rundvandring till teambuilding. En konferens på Kastanjelunds Wärdshus kan således sammanfattas i följande punkter:

  • Inspiration
  • Aktiviteter
  • Middag
  • Övernattning

Om du vill kombinera konferensen med sköna naturupplevelser är Kastanjelund med andra ord ett solklart alternativ.