En sopig konferens

När man planerar konferens så är vissa detaljer roligare än andra. Många gillar till exempel att fixa underhållningen. Då får man hålla kontakten med roliga, proffsiga sångare och komiker som eventuellt kommer för att roa gästerna. Andra trivs när de får ansvara för maten. Att provsmaka menyer, bestämma olika drycker och så vidare, är det som dessa människor tycker är allra roligast. Det är nog inte så många som anmäler sig frivilliga till organiseringen av soporna. Men även denna bit måste finnas med i planeringen av en konferens. Ett bra alternativ för något lite mer bestående, är Luowias underjordsbehållare. Luowia finns i hela Sverige och deras underjordsbehållare är både prisvärda och stilrena. Klicka här för mer information om deras produkter och tjänster.

Helgen full av skräp

En helg på konferens tenderar att producera en hel del skräp. Det är framförallt matrester och matrelaterat skräp som produceras. Det blir lätt så när så många människor äter mat tillsammans tre gånger om dagen. Då har vi inte ens räknat in fikapauser och småätandet som många också gillar. Det blir alltså både mat- och dryckesrester, men också förpackningar, engångsartiklar med mera. Allt detta måste sorteras och tas om hand om.

Så tydligt som möjligt

För att underlätta för alla inblandade, både arrangörer och gäster, gäller det att vara tydlig. Man kan inte ställa fram en liten papperskorg i ett hörn och hoppas på det bästa. Nej, det är viktigt att sopkärlen finns tillgängliga hela tiden. För den sakens skull måste de såklart inte bestå av ett jättekärl mitt i rummet. Nu följer några tips på hur man kan göra sophanteringen tydlig för konferensens deltagare:

Skylta – Skylta fram till sopkärlet och skylta precis bredvid det och skylta på det så att det inte finns några tveksamheter alls.
Ha gott om soptunnor – på det viset behöver inget skräp hamna fel för att man inte hittar en soptunna precis när man vill kasta något.
Sortera rätt från början – istället för att ni ska gå igenom soporna efteråt är det smidigare om deltagarna själva slänger rätt sak i rätt tunna. Igen, skylta!
Ställ soptunnorna på rätt ställe så att de är ännu svårare att missa.