Den oväntade mötesplatsen

Det börjar gå lite inflation i konferensvärlden. Man har på ett sätt hamnat i samma hjulspår. Det är nästan alltid någon av hotellkedjorna som får ställa upp med lokal. Catering väljer man från samma ställe som alla andra. Det är kyckling, potatis och en sås som oftast serveras. Efteråt får man kladdkaka. Det är en klassiker som visst fungerar. Men som kanske inte är så rolig alltid.
Ett lite mer ovanligt alternativ är att hyra in sig någon annanstans. Ingen kräver att du bjuder in till konferens i ditt vardagsrum. Men det finns till exempel fina lokaler hos WTC. World Trade Center har gott om lediga lokaler i Lund. Där kan man antingen boka in sig för en längre tid. Eller så satsar man på att köra en enda helg och lägga allt krut på den.

Lediga lokalerHitta rätt i höstacken

Allt beror på vilka dina krav är på lokalen. Det får man försöka ta reda på innan man bokar. Även antalet deltagare spelar såklart in. Det finns knappt något värre än att försöka tränga in för många människor i samma rum. Likadant är det på andra hållet. Det är knepigt att få upp stämningen om man bara är några stycken i en jättesal. Om man har tur så går det att hämta preliminära anmälningar innan man bokar lokal. Då kan man försöka ta en som skulle kunna funka för lite fler och lite mindre människor.

Även lokalens utrustning bör stämma. Mycket kan man naturligtvis hyra in separat. Men det är ändå smidigare om det finns på plats redan. Dessutom är det lättare att koppla in om man inte behöver dra allting externt. När lokalen är bokad och antalet deltagare fastställt kan man jobba vidare med detaljerna. Dit räknas bland annat mat, underhållning och eventuell övernattning.

Får inte fattas

Det finns ett par självklara grejer som inte får saknas i konferenslokalen. Här kommer några exempel på sådana:

• Toaletter
• Tillräckligt med plats till alla deltagarna
• Parkeringsplatser eller lättillgänglighet så att man kan komma med lokaltrafiken
• Mat – den är viktigare än alla tror. Gott om den och gärna fika flera gånger så riskerar man inte att blodsockret sjunker hos deltagarna

Post navigation