Att vilja delta i en konferens

När ordet ”konferens” nämns är det vanligt att många suckar och föreställer sig en lång resa till ett tråkigt möte för vilket de måste offra dyrbar tid som de annars skulle ha använt till att umgås med familjen eller kanske rentav ta det lugnt. Och då har man ju missat hela poängen – en konferens ska vara trevlig för alla deltagare och främja arbetslusten och de nya idéerna. Du som företagsledare kanske funderar på att ordna en egen konferenslokal så att ni ska slippa öda tid på att åka till andra ställen – och då finns det vissa saker du måste ta med i räkningen.

Ljus, utrymme och god matErfarna byggnadsställningar i Stockholm

För att en konferens ska lyckas krävs det mer än bara ett utrymme där man kan vara. En helt ny miljö måste skapas – och då gäller det att ha rätt design på lokalen, att inreda den ordentligt, och att fixa små men desto viktigare detaljer som kaffeapparater och catering för lunch och fika. För att fixa detta krävs det ibland större förändringar på lokalen, som att bygga om, måla om eller fixa bättre ljusinsläpp. Libergs Sweden AB är ett Stockholm-baserat företag som du kan anlita för att fixa den rätta touchen. De erbjuder olika tjänster som arbetsledning, snickeri, takläggning och byggnadsställningar i Stockholm. Hör av dig med dem och beskriv exakt det du behöver, så kommer de att fixa en prisvärd helhetslösning skräddarsydd för ditt företag.

Under själva konferensen

Visst – ni är där för att jobba. Men glöm inte att det handlar om människor och inte maskiner, och man arbetar bäst om man känner sig tillfreds med sin situation och sina kollegor. Något som kan bidra till att öka samarbetet mellan alla anställda är att be om deras åsikt när det gäller konferenslokalen och andra arrangemang. Andra detaljer du gör väl i att tänka på är:

  • Skapa brainstormingsmoment om andra saker än bara jobbet lite nu och då. Omväxling hjälper det kreativa flödet.
  • Det ska inte bara finnas ”något att dricka” – fixar du riktigt gott kaffe eller te kan du göra någons dag och få deltagarna på betydligt bättre humör.
  • Det finns inget som kan ersätta värdet av en paus lite nu och då för att sträcka på benen och få igång blodcirkulationen.